Poziv za dodelu nagrade "e-Inclusion Awards 2012"

Bez autora
Mar 20 2012

Poziv za dodelu nagrade "e-Inclusion Awards 2012" otvoren je za prvake digitalnog uključivanja u Republici Srbiji. Evropska komisija je osmislila nagradu "e-Uključenost" kako bi nagradila primere dobre prakse, odnosno projekte koji se bave digitalnim uključivanjem i pristupom tehnologijama, kao i pojedince čiji je život poboljšan korišćenjem tehnologija. Ovom inicijativom traga se za primerima kojim može da se pokaže kako digitalno uključivanje može da promeni život nabolje. Prema nekim istraživanjima, skoro četvrtina stanovnika Evrope starijih od 16 godina nikada nisu koristili internet. Evropska komisija uspostavila je nagradu "e-Uključenost" kako bi se podigla svest, podstaklo učešće i odalo priznanje primerima dobre prakse u korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija sa ciljem postizanja socijalne i digitalne uključenosti u Evropi. Nagrada je prvi put dodeljena 2008. godine. U 2012. godini nagrade se dodeljuju pojedincima, kao i organizacijama iz javnog, poslovnog i civilnog sektora.

Poziv za dodelu nagrade "e-Inclusion Awards 2012"Poziv za dodelu nagrade "e-Inclusion Awards 2012" otvoren je za prvake digitalnog uključivanja u Republici Srbiji.

Evropska komisija je osmislila nagradu "e-Uključenost" kako bi nagradila primere dobre prakse, odnosno projekte koji se bave digitalnim uključivanjem i pristupom tehnologijama, kao i pojedince čiji je život poboljšan korišćenjem tehnologija. Ovom inicijativom traga se za primerima kojim može da se pokaže kako digitalno uključivanje može da promeni život nabolje. Prema nekim istraživanjima, skoro četvrtina stanovnika Evrope starijih od 16 godina nikada nisu koristili internet.

Evropska komisija uspostavila je nagradu "e-Uključenost" kako bi se podigla svest, podstaklo učešće i odalo priznanje primerima dobre prakse u korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija sa ciljem postizanja socijalne i digitalne uključenosti u Evropi. Nagrada je prvi put dodeljena 2008. godine. U 2012. godini nagrade se dodeljuju pojedincima, kao i organizacijama iz javnog, poslovnog i civilnog sektora.

Ukoliko je neko nekome pomogao da se priključi na internet kroz projekat, neku uslugu ili proizvod, može da se prijavi na ovo takmičenje i ispriča svoju priču o tome kako je kvalitet života te osobe poboljšan.

Postoje dve kategorije učesnika u ovogodišnjem takmičenju i dve nagrade u okviru svake kategorije.

  1. Nagrada "I am Part of IT" ("Digitalno sam uključen/а") se dodeljuje osobama koje su osnažene kroz proces digitalnog uključivanja. Posebna pažnja poklanja se uspešnim pričama koje se tiču povećanja zapošljivosti, sticanja novih veština i prekvalifikacije, kao i unapređenog kvaliteta života i socio-ekonomskog položaja osoba pod rizikom od socijalne isključenosti i izolovanosti.
  2. Nagrada "Be Part of IT – Digital Inclusion Champions" ("Budi digitalno uključen/a – Prvaci digitalnog uključivanja") se dodeljuje organizacijama ili pojedincima izvan organizacija, koje promovišu digitalno uključivanje primenom i podrškom relevantnim projektima. 

Prijave u obe kategorije treba da budu propraćene pisanim i audiovizuelnim materijalima. Organizacije/projekti mogu podneti najviše dve prijave, što znači da mogu prijaviti različite aspekte ili podprojekte. Dvanaest finalista u svakoj kategoriji biće pozvani da predstave svoje projekte na Konferenciji u Briselu 21. i 22. juna 2012. godine. Na samoj konferenciji biće proglašeni pobednici ovog takmičenja.

Rok za dostavljanje prijava je 4. maj 2012. godine.

Prijava za nagradu vrši se na sajtu www.e-inclusionawards.eu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik